ZenBook 3 UX390‏

Specifikacija
Specifikacija

ASUS preporučuje Windows.

img-responsive

Najprestižniji laptop na svetu, sa nenadmašnim performansama.

Windows za obavljanje više zadataka istovremeno: počnite brzo i završite prvi.

Ako bismo rekli da je ZenBook 3 nova generacija ZenBook-a žestoko bismo ga potcenili – on je ZenBook osmišljen za novu eru mobilnog računarstva. Baš svaki precizni deo i svaki elegantno izrađen detalj je potpuno redizajniran i ponovo osmišljen, da bi učinio ZenBook 3 najprefinjenijim ZenBook-om do sada. On je lakši, tanji i čvršći od prethodnika. On je neverovatno moćan – i prelep. Jednostavno, to je najneverovatniji laptop na svetu. Upoznajte ZenBook 3.

Izrađen do perfekcije

Dizajn ZenBook-a 3 je ostvarenje ozbiljne inženjerske veštine i izrade. Ultra-tanak profil od 11,9 mm znači da smo morali da izumemo najkompaktniju šarku na svetu – visine samo 3 mm – da bismo sačuvali njegove glatke linije. Da bismo ugradili tastaturu pune veličine, morali smo da stvorimo okruženje koje je na ivicama široko samo 2,1 mm, i dizajnirali smo moćni audio sistem od četiri zvučnika u saradnji sa audiofilskim stručnjacima Harman Kardona. ZenBook je čuven po svom jedinstvenom, zapanjujućem izgledu, i odmah ćete prepoznati kultnu kružnu metalnu završnicu, koja odiše Zen duhom, na potpuno metalnom kućištu na ZenBook-u 3 – završnicu koja zahteva 40 brižnih koraka da bi se stvorila. Ali, dodali smo prelepi detalj, koristeći specijalni dvofazni proces anodizacije da bismo naglasili zapanjujuće zlatne ivice. Da bismo upotpunili ovu sofisticiranu novu temu, dodali smo jedinstveni zlatni ASUS logo, a tastaturi smo dali zlatno pozadinsko svetlo koje se lepo slaže.


Tanji. Lakši. Izdržljiviji.

ZenBook je oduvek bio reper za tanak i lak laptop, a sa ZenBook-om 3 smo sve to podigli na potpuno novi nivo. Koristeći najfiniji aluminijum poput onog koji se koristi u vazduhoplovstvu – koji je lakši od standardne legure za laptopove, ali 50% čvršći – smanjili smo težinu na samo 910 g i izbrusili profil do neverovatno tankih 11,9 mm. Da bi nam i displej bio lagan i ultra-tanak, ali i otporan, prekrili smo ga sa 0,4 mm super-čvrstom Corning® Gorilla® Glass 4 zaštitom, koja je dvaput tanja od standardnog zaštitnog stakla.


11.9mm

tanak

910g

težak

50%

jači

0.4mm

Gorilla Glass 4

Spektakularni displej

ZenBook 3 je prvi naš laptop koji ima ekran od ivice do ivice prekriven Corning® Gorilla® Glass 4 zaštitom. Ultra-tanki okvir je širok samo 7,6 mm, što ZenBook-u 3 daje vodeću poziciju u klasi sa 82% odnosom ekran-telo. Što je još važnije, to vam pruža nesmetani pogled na zapanjujući 12,5- inčni Full HD ekran. Sa njegovim širokim uglovima vidljivosti od 178°, izvrsnom reprodukcijom boja i oštrim detaljima, zaista ga morate prvo videti da biste poverovali.

12.5”

FHD dispelj

178˚

ugao gledanja

7.6mm

tanka ivica

82%

odnos ekrana i tela


Performanse
_____

Neverovatno moćan

Naši inženjeri su imali gotovo nemoguć zadatak prilikom odabira komponenti za ZenBook 3. Čvrsto su verovali da će napraviti ultra-tanak laptop sa jedinstvenim performansama, i uprkos nekim teškim izazovima, oni su uspeli. Rezultat je neverovatno moćan laptop, sa najnovijim Intel® Core™ i7 procesorom, do 16 GB 2133MHz LPDDR3 RAM-a, ultra-brzim do 1TB PCIe® Gen 3 SSD-om i najnovijim USB-C portom koji podržava displej. Dakle, nema potrebe da brinete o tome šta možete i ne možete da radite sa ZenBook 3 – on je praktično nezaustavljiv.

Do

Core i7

Intel CPU

Do

1TB

PCIe Gen 3 SSD


3X

brži od SATA3 SSD

Do

16GB

RAM


USB-C

port

Hladniji od hladnih

Problem sa brzim, ultra-tankim laptopovima se svodi na osnovnu fiziku. Da biste sprečili da se kućište laptopa greje, vruć vazduh iznutra mora da se izbaci što je pre moguće u spoljašnji svet. Sa moćnim Intel® Core™ i7 procesorom koji ZenBook 3 ima unutra, naši inženjeri su morali da naprave potpuno novi sistem hlađenja, koristeći komponente poput umetničkih dela kao što su rotor ventilatora izrađen od polimera od tečnih kristala koji je debeo samo 0,3 mm i toplotna cev od legure bakra čiji su zidovi debljine samo 0,1 mm. Ovaj inovativni sistem hlađenja je debljine samo 3 mm, a topli vazduh se lagano sprovodi skrivenim ventilima u šarki za efikasno, spokojno i tiho hlađenje čak i pod punim opterećenjem.

3mm

termalni sistem

0.3mm

polimer od tečnih kristala

Baterija za ceo dan, napunjena za nekoliko minuta

Laptop koji je lep i moćan poput ZenBook-a 3 zaslužuje ništa manje od celodnevne autonomije baterije. Da bi dostigao svojih neverovatnih i do 9 sati autonomije, dizajnirali smo specijalnu 40 Wh litijum-polimer bateriju velikog kapaciteta, posebno oblikovanu da bi precizno stala u neverovatno tanki profil. Takođe smo dodali tehnologiju brzog punjenja koja vam omogućava da napunite i do 60% kapaciteta za samo 49 minuta.


40wh

Li-polimer baterija

Do

9hrs

autonomija baterije

Fast charging

60%

za 49 minuta


3x

životni vek baterije

Pristup jednim dodirom uz Windows Hello

Pristup vašem ZenBook-u 3 teško da može da bude lakši i sigurniji. Sa senzorom otiska prsta ugrađenim u tačped i Windows Hello, nema potrebe da ukucavate šifru svaki put kada se ulogujete. Sve što je potrebno je jedan jedini dodir!

Čitač otiska prsta

Zvuk koji će vas zapanjiti

Da bismo ZenBook-u 3 dali neprevaziđene audio mogućnosti, ASUS Golden Ear tim i audiofilski specijalisti Harman Kardona su udružili snage da bi proizveli sledeću generaciju ASUS SonicMaster audio tehnologije, a rezultati su zapanjujući. Niz od četiri odvojena zvučnika visokog kvaliteta je pogonjen pametnim četvorokanalnim pojačalom da vam obezbedili pravi okružujući zvuk koji vas obavija realnim bioskopskim zvukom bez izobličenja. ZenBook 3 vam zaista pruža najneverovatniji zvuk koji ste ikada čuli na laptopu.