Polisa privatnosti


ASUSTeK COMPUTER INC. i njegove pridružene kompanije (u daljem tekstu „ASUS“, „mi/naš/nam“) su posvećene čuvanju i poštovanju vaše privatnosti. Trudimo se da poštujemo sve važeće zakone o zaštiti privatnosti i bezbednosti ličnih podataka. ASUS polisa privatnosti, zajedno sa bilo kojim obaveštenjima vezanim za privatnost ili izjavama koje sadrže dodatne informacije u vezi sa određenim ASUS proizvodima ili uslugama koje koristite (u daljem tekstu „Polisa privatnosti“) opisuju našu praksu privatnosti vezano za prikupljanje, korišćenje i čuvanje vaših ličnih podataka preko ASUS proizvoda i usluga, koje pružamo onlajn i oflajn. U Polisi privatnosti, takođe navodimo sa kime možemo podeliti ili kome obelodaniti prikupljene lične podatke.
 

Ukoliko ste dete, možete pristupiti ili koristiti ASUS proizvode i usluge samo pošto vaši roditelji (ili staratelji) pročitaju i slože se sa našom Polisom privatnosti i pristanu da daju svoje lične podatke ASUS-u.

1. Podaci koje prikuplja ASUS i kako ih dalje koristi

Ovaj paragraf objašnjava koje vaše podatke ASUS može da prikuplja i na koji način ASUS može da iskoristi ove podatke preko ASUS proizvoda i usluga.

Kada koristite ASUS proizvode i usluge (na primer, ASUS kompjutere, softver, zvanične veb sajtove i usluge korisničke podrške), možda će nam zatrebati vaši određeni lični podaci kada koristite ili ste u interakciji sa ASUS proizvodima i uslugama. 
Sledi pregled ličnih podataka koje ASUS može da prikuplja i kako ASUS može da iskoristi ovako prikupljene podatke. Obaveštavamo vas da ćemo prikupiti samo određene lične podatke iz određenih razloga zasnovanih na ASUS proizvodima i uslugama koje zapravo koristite. Takođe vas obaveštavamo da lični podaci koje prikupljamo od vas zavise od prirode proizvoda i usluga. Štaviše, u nekim zemljama, kako bi se izbeglo pogrešno prikupljanje podataka i korišćenje dečjih ličnih podataka možda ćete morati da dodatno dostavite svoje godište ili detalje iz ugovora vaših roditelja (ili staratelja) kako bismo mi na taj način dobili pristanak vaših roditelja (ili staratelja). Štaviše, kada koristite ASUS proizvode i usluge, možemo prikupiti sledeće anonimne podatke koji vas ne mogu direktno ni indirektno identifikovati. 
Kada koristite ASUS proizvode i usluge, ne morate da dostavite svoje lične podatke koje mi zahtevamo. Međutim, ukoliko odaberete da ne dostavite lične podatke ASUS-u, možda nećemo biti u mogućnosti da vam pružimo odgovarajuće ASUS proizvode i usluge ili da odgovorimo na vaša pitanja. 

1.1 Lični podaci koje prikuplja ASUS 

Lični podaci su bilo koji podaci koji vas mogu identifikovati direktno ili indirektno, kao što su vaše ime, email adresa ili IP adresa. ASUS može da prikupi sledeće lične podatke na osnovu vašeg prethodnog pristanka:

1. Vaše tačne, precizne, trenutne i potpune podatke o registrovanju, uključujući vašu email adresu, zemlju/region i godine (sada potrebno samo u određenim zemljama) kada se prijavljujete na ASUS korisnički nalog. Ako koristite nalog sa neke od društvenih mreža (na primer, svoj Facebook ili Google nalog) kako biste se prijavili na ASUS članski nalog, i taj provajder društvenih mreža (na primer, Facebook Inc. ili Google Inc.) može da podeli vaše lične podatke pod vašim nalogom društvenih mreža (na primer, email adresu, ime, nadimak i datum rođenja) zasnovano na vašem pristanku. Štaviše, kada se ulogujete na svoj ASUS korisnički nalog (Smernica: posetite zvanični ASUS veb sajt  http://www.asus.com → nađite „LOGIN“ na gornjoj desnoj strani vebsajta → unesite email adresu i šifru koje ste registrovali na ASUS članskom nalogu → nađite svoje podatke pod „ASUS nalog“), možete dostaviti i dodatne lične podatke kako biste uredili svoj profil na ASUS članskom nalogu (na primer, svoju sliku, pol, adresu i zanimanje), i uživati u ASUS proizvodima i uslugama povezanim sa vašim ASUS članskim nalogom (na prime, serijski broj vašeg uređaja za registraciju ASUS proizvoda, slike i članke objavljene ili otpremljene na ASUS forumima koje mogu sadržati vaše lične podatke.

2. Vaše ime, poštansku adresu i adresu dostave/naplate (uključujući poštanski broj) podatke o kontaktu, email adresu, broj kreditne kartice ili podatke o drugom načinu plaćanja prilikom kupovine naših proizvoda (na primer, kupovina ASUS proizvoda preko ASUS prodavnice) i usluge plaćanja. Štaviše, pored gore navedenih ličnih podataka, podaci o proizvodu (na primer, serijski broj proizvoda, IMEI broj) se takođe mogu prikupiti kada potražujete određene korisničke usluge (na primer, usluge popravke proizvoda).
Vaše ime, podaci o kontaktu, email, pol, datum rođenja, podaci o proizvodu (na primer, serijski broj proizvoda, IMEI broj), i kopija vašeg računa (u nekim zemljama, vaše ime, adresa i drugi lični podaci mogu biti uključeni u vaš račun), kada pristupite našim događajima ili kampanjama. Stvarne prikupljene stavke vaših podataka će se razlikovati po događajima ili kampanjama. Štaviše, ukoliko ste pobednik našeg događaja ili kampanje, ili ukoliko želite da primite poklon od ASUS-a, možda ćete morati da dodatno dostavite svoju poštansku i adresu dostave (uključujući i poštanski broj) i lične podatke zbog poreza (na primer, vašu adresa stanovanja, broj lične karte ili pasoša i njihove kopije).
Nadalje, pored gore navedenih ličnih podataka, možda ćete morati da dostavite podatke o vašem bankovnom računu kada se pridružujete našem događaju za koji možete dobiti povraćaj novca.

4. Vaše godine, pol, visina, težina, telesna temperatura, puls, krvni pritisak, kretanje stomaka kao i određeni podaci o vašim dnevnim aktivnostima, na primer, koraci koje preduzimate, sagorene kalorije, šeme spavanja i zapisi iz dnevnika kada koristite naše proizvode i usluge zdravstvene nege.

5. Podaci o vašem proizvodu, kao što je serijski broj proizvoda, IP adresa, MAC adresa, IMEI broj, Android ID broj i drugi jedinstveni identifikatori proizvoda mogu biti prikupljeni kada koristite ASUS proizvode.

6. Podaci vezani za lokaciju ASUS proizvoda i usluga, kao što su GPS signal, podaci koji identifikuju obližnje tačke pristupa Wi-Fi-ju i predajnici, zemlja, grad, vremenska zona, širina, dužina, nadmorska visina i precizne koordinate gde je vaš proizvod lociran, brzina kretanja vašeg proizvoda, vaša zemlja i jezička podešavanja vašeg proizvoda.

7. Vaše glasovne, video i komunikacijske zapise kada kontaktirate ASUS (na primer, pozivom ASUS call centra, korišćenjem ASUS onlajn portala korisničkog servisa za razgovor sa ASUS-om, popunjavanje onlajn formulara za prijavu na ASUS zvaničnom vebsajtu i slanje email-a ASUS-u). Pored toga, možemo sačuvati vaše slike dobijene preko bezbednosnih kamera kada posećujete ASUS Royal Club stanice za popravku i ASUS kancelarije. Nadalje, možemo prikupiti vaša glasovna uputstva kao i vaše video zapise koji mogu da sadrže slike vašeg kućnog okruženja  kada koristite proizvode i usluge povezane sa robotima. Ovi glasovni, video i komunikacijski zapisi mogu da sadrže vaše lične podatke.


1.2 Kako ASUS koristi vaše lične podatke

Možemo upotrebiti vaše lične podatke za sledeće ciljeve:

1. Da ocenimo i poboljšamo ASUS proizvode i usluge.

2. Da bismo dobili povratnu informaciju od kupaca i analizirali vaše iskustvo zbog razvoja i procene novih proizvoda i usluga. 

3. Da bismo izvršili proces prijave ASUS korisničkog naloga i probali ASUS proizvode i usluge povezane sa ASUS korisničkim nalogom (na primer, registracija proizvoda i usluga ASUS foruma).

4. Kako biste dobili uslugu dostave (na primer, dostava dokaza kupovine ili računa), ažuriranje softvera i tehničkih obaveštenja za ASUS proizvode i usluge koje vi kupite.

5. Da biste obradili ili ostvarili sve pretplate na koje ste se prijavili, uključujući ASUS eDM-ove ili obaveštenja kako biste bili informisani o ASUS najnovijim vestima, promocijama i predstojećim događajima. Pretplatu možete otkazati bez naknade u svakom trenutku.

6. Da bismo vam poslali važna obaveštenja, kao što su obaveštenja o promenama naših uslova i polisa. Zbog važnosti ovakvih obaveštenja, ne bi trebalo ih da otkažete.

7. Da biste potvrdili svoj identitet, dostavili ulaze na događaje i kampanje i nagrade, kontaktirali vas zbog stvari povezanih sa događajima i kampanjama, obezbedili novčanu naknadu, prijavili porez i pružili usluge prevoza i pokrili vas osiguranjem ukoliko vam je neophodno da biste došli na događaj ili kampanju.

8. Da bismo vam pomogli u snimanju, analiziranju, modifikovanju i čuvanju podataka, uključujući podatke vezane za vaše telo, vaše dnevne aktivnosti i rezultat aktivnosti izračunat putem navedenih podataka. Štaviše, podržaćemo vas u uređivanju i pristupanju rezultatima aktivnosti, kada delite ove podatke sa članovima porodice, ljudima do kojih vam je stalo, i zdravstvenim profesionalcima.

9. Da bismo vam pružili usluge korisničkog servisa (na primer, izvršili vaše zahteve za popravku proizvoda i odgovorili na vaša pitanja), istražili brigu o kupcima i njihovo zadovoljstvo za analizu korisničkog iskustva, da bismo zaštitili vaša prava i interese i prilagodili kontrolu pristupa, možda ćemo prikupiti vaše glasovne, video i komunikacijske snimke kada kontaktirate ASUS ili posetite ASUS Royal Club stanice za popravku i ASUS kancelarije. Pored toga možemo prikupiti vaše glasovne i video snimke kako bismo pomogli ASUS proizvodima i uslugama povezanim sa robotima da stignu na određenu destinaciju na vaš zahtev.

10. Da bismo vam pružili personalizovane usluge marketinga, na primer, koristeći kolačiće treće strane da bismo vam ponudili marketing komunikacije i reklame za koje verujemo da bi vam bile interesantne, ili preporuke za usluge koje vas mogu zanimati na osnovu vašeg korišćenja ASUS proizvoda i usluga. 

11. Za bilo koje ciljeve uz vaš prethodni pristanak.


1.3 Anonimni podaci koje ASUS prikuplja i kako ASUS koristi ove anonimne podatke

Anonimni podaci su bilo koji podaci koji vas neće direktno ili indirektno identifikovati, kao što su model vašeg proizvoda, verzija softvera ili datum računa. Kada koristite ASUS proizvode i usluge, možemo prikupiti sledeće anonimne podatke od vas, i koristiti ovako prikupljene anonimne podatke u bilo koju svrhu. Pored toga, kada se sledeći anonimni podaci povežu sa vašim ličnim podacima prethodno navedenim, pod ovakvim uslovima, mi ćemo ove anonimne podatke tretirati kao lične podatke i štititi ovakve anonimne podatke istim nivoom zaštite kao i lične podatke.

1. Vaši sačuvani podaci povezani sa ASUS proizvodima i uslugama, kao što su ime modela vašeg proizvoda, ime vašeg proizvoda, ime brenda, ime proizvođača, broj dela, tip i verzija hardvera (na primer, CPU i matična ploča) i operativni sistem, fabrička podešavanja, podaci za ažuriranje firmvera, (na primer, metod izvršavanja ažuriranja firmvera, datum ažuriranja i rezultat ažuriranja), veličina memorije i skladištenje, Read-Only Memory (ROM) povezani podaci (na primer, tip, verzija, ugrađeni senzor otiska prsta i ugrađeni opis ROM-a), rezolucija kamere, boja proizvoda, telekom operater i mreža koju koristite da biste se povezali sa našim proizvodima i uslugama, status mreže, podaci logovanja telefonije, status stanja pripravnosti, istorije pucanja, preferirani interfejs, tip, verzija i jezička podešavanja pretraživača, dijagnoza i korišćenje podataka, vaše ponašanje tokom korišćenja, verzija GPS-a i Wi-Fi-ja, status sistema (na primer, status korišćenja baterije, CPU-a i RAM-a), i lokalno vreme.

2. Podaci o vašem prijavljivanju povezani sa vašim korišćenjem i interakcijom sa ASUS aplikacijama i softverom, kao što su ime i verzija aplikacija i softvera, vreme instaliranja i deinstaliranja, vreme prijavljivanja i odjavljivanja, učestalost i brojevi korišćenja, vreme otvaranja i zatvaranja aplikacija i softvera, kategorija omiljenih aplikacija i softvera, postavke najčešće upotrebe, verzija ažuriranja i rezultat ažuriranja.

3. Podaci o vašoj kupovini ASUS proizvoda i usluga (na primer, datum kupovine i ime preprodavca) kada zahtevate određene usluge korisničke podrške (na primer, usluge popravke proizvoda) ili da se pridružite našim događajima. 


2. Zadržavanje vaših ličnih podataka

Ovaj paragraf objašnjava koliko dugo ASUS zadržava vaše lične podatke.

Zadržaćemo vaše lične podatke za period koji je neophodan da se ispune ciljevi naznačeni u ovoj Polisi privatnosti, osim ako se ne dozvoli duži period zadržavanja po zakonu ili neophodan kako bi se ispunili drugi neophodni ciljevi. Na primer, za potrebe upravljanja odnosima sa kupcima, možemo zadržati vaše lične podatke u adekvatnom i razumnom roku; za pridržavanje poreskog zakona i drugih zakona i odredaba, možemo zadržati vaše lične podatke tokom perioda koji ti zakoni i odredbe zahtevaju; da pratimo zahteve od strane vlade ili pravosuđa za potrebe istrage ili tužbe, možemo zadržati vaše lične podatke na duži period. Pored toga, ukoliko želite da povučete vaš prethodni pristanak za prikupljanje vaših ličnih podataka od strane ASUS-a, prestaćemo sa prikupljanjem vaših ličnih podataka po vašem zahtevu i zadržaćemo samo one lične podatke koje smo prikupili pre nego što je povučen pristanak.

3. Kome ASUS može otkriti vaše lične podatke

Ovaj paragraf objašnjava da ASUS može da podeli vaše lične podatke sa trećom stranom pod ograničenim okolnostima i ciljevima. 
Vaši lični podaci neće biti otkriveni ni jednoj trećoj strani bez jednog od sledećih navedenih izuzetaka:

3.1 Vaš pristanak

Mi ćemo otkriti ili podeliti vaše lične podatke sa trećom stranom uz vaš prethodni pristanak.

3.2 Poslovni partneri

Možemo otkriti anonimne podatke ili delove podataka našim poslovnim partnerima, na primer, poslovnim partnerima koji pružaju usluge analize podataka ili oglašavanja i marketinga zasnovanog na hešovanim ili anonimnim podacima preko kolačića za oglašavanje treće strane.

3.3 Provajderi usluga

Možemo otkriti i podeliti neophodne delove vaših ličnih podataka našim servisnim provajderima koji pružaju usluge nama ili u naše ime, na primer, marketing agencijama koje nam pomažu da šaljemo marketing komunikacije i organizujemo marketing događaje/kampanje, špediterskim kompanijama koje vam isporučuju popravljene i kupljene proizvode, provajderima platnih usluga koji obrađuju vaše naplate i provajderima korisničkog servisa koji nude usluge korisničke podrške (na primer, usluge popravke proizvoda, usluge putem ASUS call centra i ASUS onlajn portal korisničkog servisa). Ovi provajderi usluga će samo koristiti vaše lične podatke u skladu sa našim instrukcijama i obimom svrhe ove namene; ASUS osigurava da se svi naši provajderi usluga striktno pridržavaju Polise privatnosti.

3.4 Za pravne, zaštitne, sigurnosne svrhe

Možemo otkriti ili podeliti neophodne delove vaših ličnih podataka sa trećom stranom usled jedne od sledećih pravnih ili bezbednosnih svrha:
U meri u kojoj to zahtevaju važeći zakoni i odredbe ili nadležni državni ili pravosudni organi, neophodni za uspostavljanje ili očuvanje pravnog zahteva ili odbrane, ili neophodni za sprečavanje prevare ili drugih pravnih radnji.
Da bi zaštitili prava, svojinu i bezbednost ASUS-a, naši provajderi usluga, kupci ili javnost, kako je zahtevano ili odobreno zakonom.


4. Obrada vaših ličnih podataka preko granice

Ovaj paragraf objašnjava da ASUS može da prebaci vaše lične podatke u druge zemlje pod prostorijama za koje ASUS treba da obezbedi zakone i odredbe povezane sa privatnošću u ovim zemljama. 
Razumeli ste i saglasni ste da kada pristanete da ASUSU dostavite svoje lične podatke, oni mogu biti prebačeni, obrađeni, čuvani i skladišteni u ASUS-u ili u bilo kojoj od pridruženih kompanija, provajdera usluga koji mogu biti locirani u zemlji van vaše. Svi navedeni transferi, skladištenje, ili obrada vaših ličnih podataka, biće predmet Polise privatnosti i primenjenih zakona o zaštiti privatnosti i bezbednosti ličnih podataka.


5. Kolačići i slične tehnologije

Ovaj paragraf objašnjava kako ASUS i treće strane koriste kolačiće i slične tehnologije na ASUS proizvodima i uslugama, i kako možete da upravljate podešavanjima za kolačiće.
ASUS i naši partneri kao treća strana koriste kolačiće (kolačići su mali tekstualni fajlovi stavljeni u vaše proizvode kako bi personalizovali vaše korisničko iskustvo na ASUS proizvodima i uslugama) i slične tehnologije kao što su veb svetionici kako bismo vam pružili naše proizvode i usluge. Kada posetite neki od naših vebsajtova pod ASUS vebsajt domenom (uključujući mikro sajtove i verzije za određenu zemlju/region), takav ASUS vebsajt može da koristi neki od sledećih kolačića i sličnih tehnologija. 
Skoro svi podaci prikupljeni preko kolačića će biti sačuvani samo na vašim proizvodima, pre nego što će biti prebačeni na ASUS. Na primer, kada kupite vaš proizvod na ASUS prodavnici, možemo iskoristiti kolačiće da prikupimo vaše IP adrese za vreme kad ste se ulogovali i poručili sa ASUS prodavnice, kako bismo potvrdili da je korisnik koji poručuje isti onaj koji se ulogovao na ASUS prodavnicu zbog bezbednosti onlajn kupovine.

5.1 Kako koristimo kolačiće

Kako bismo obogatili i usavršili vaše onlajn iskustvo, koristimo sledeće kolačiće koji su neophodni za ASUS proizvode i usluge

Prijavljivanje i autentifikacijaKoristimo kolačiće kako bismo sačuvali vaš jedinstveni ID za prijavljivanje i podatke za autentifikaciju na vašem proizvodu. Kolačići vam omogućavaju da posetite i da se prebacujete sa strane na stranu u okviru ASUS proizvoda i usluga a da ne morate ponovo da se ulogujete na sledećoj poseti, kao što su a tiket kolačići koje je obezbedio ASUS.

Čuvanje vaših preferencija i podešavanja - Koristimo kolačiće kako bismo zadržali vaše preferencije i podešavanja na proizvodu, kao što su vaš odabrani jezik, lokacija ili fontovi; čuvajući podešavanja u kolačićima, nije potrebno da se ponovo unose vaše preferencije i podešavanja svaki put kada posetite naše proizvode i usluge, kao što su kolačići na trenutnom sajtu i EntryPage kolačići koje pruža ASUS.

Funkcija korisničkog unosa - Koristimo kolačiće da privremeno sačuvamo podatke koje unesete na ASUS proizvode i funkcije, kao što su kolačići za brojeve koje je obezbedio ASUS. Na primer, kada uživate u iskustvu kupovine preko ASUS prodavnice, ovi kolačići će vam pomoći da zapamtite proizvod i količinu koju ste odabrali i podatke koje ste uneli.

Bezbednost - Koristimo kolačiće kako bismo zaštitili bezbednost vaše onlajn kupovine, kao što su kolačići ip_address koje je obezbedio ASUS. Za ovu svrhu, kada kupujete naše proizvode preko ASUS prodavnice, možemo sačuvati vaše IP adrese u ASUS-u kako bismo mogli da potvrdimo da je korisnik koji je poručio sa ASUS prodavnice isti onaj koji se ulogovao na ASUS prodavnicu.

Funkcija balansiranja opterećenja - Koristimo kolačiće za funkciju balansiranja opterećenjem da bismo vam pružili stabilno iskustvo pretraživanja naših veb sajtova, poput BIGipServerNew kolačića koje je obezbedio ASUS. 

5.2 Kako upravljati podešavanjima kolačića

1. Molimo vas obratite pažnju da možete da konfigurišete podešavanja kolačića tako što ćete pristupiti pretraživaču koji ste instalirali kako biste prihvatili, blokirali ili obrisali neke ili sve kolačiće (na primer, kolačiće treće strane).

2. U nekim zemljama, kada prvi put pretražujete ASUS veb sajtove, možemo vam dati kratak uvod o tome kako koristimo kolačiće u baneru koji se nalazi a gornjoj strani svakog ASUS veb sajta. Možete slobodno odabrati da prihvatite ili blokirate te kolačiće treće strane preko tog banera.

3. Ako odaberete da blokirate kolačiće, možda nećete moći da koristite sve funkcije ASUS proizvoda i usluga.

4. Funkcija podešavanja kolačića može da varira u zavisnosti od vrste i verzije pretraživača koji instalirate. Mi se trudimo da navedemo sve poznate i široko korišćene tipove pretraživača. Možete pogledati sledeće linkove kako biste naučili kako da kontrolišete podešavanja kolačića preko vaših pretraživača (Ovaj sadržaj na sledećim linkovima je na Engleskom. Kako biste lakše pročitali, molimo vas da pronađete opciju jezika među sledećim linkovima da biste odabrali jezik koji želite). Takođe, ukoliko ne koristite ni jedan od sledećih pretraživača, ili je sadržaj sledećih linkova uklonjen ili nije dostupan, molimo vas da posetite izjave vezane za privatnost ili stranice podrške za dodatne informacije. Takođe možete otići na https://www.aboutcookies.org/ (sadržaj ovog linka je na engleskom) gde se objašnjava kako da upravljate podešavanjima kolačića preko različitih pretraživača.


Kako da kontrolišete podešavanja kolačića preko Google Chrome pretraživača:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Kako da kontrolišete podešavanja kolačića preko Microsoft Internet Explorer pretraživača:
https://support.microsoft.com/en-us/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Kako da kontrolišete podešavanja kolačića preko Mozilla Firefox pretraživača:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Kako da kontrolišete podešavanja kolačića preko Apple Safari pretraživača:
https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=zh_TW&viewlocale=en_US
 

5.3 Veb svetionici

Veb svetionik je često transparentna grafika 1x1 (piksel) GIF ili PING slika koja je implementirana u vebsajtove ili na email kako bi izmerila efikasnost kampanje. ASUS ili naši provajderi usluga mogu da koriste veb svetionike kako bi saznali da li posećujete određene stranice ili otvarate linkove ASUS proizvoda i usluga. Možemo implementirati veb svetionike u naše marketing komunikacije kao što su eDM-ovi i ASUS bilteni kako bismo znali koje ste komunikacijske sadržaje otvorili ili pročitali. Koristićemo podatke sa veb svetionika kako bismo poboljšali naše vebsajtove i ASUS proizvode i usluge.
6. Linkovi treće strane na ASUS proizvodima i uslugama
Ovaj paragraf objašnjava da kada posetite bilo koji link ili koristite usluge koje pruža treća strana, molimo vas da uvek pogledate izjave vezane za privatnost koje je izdala treća strana. 
ASUS proizvodi i funkcije mogu da sadrže linkove ka veb sajtovima treće strane. Molimo da imate na umu da ASUS nije odgovoran za bezbednost, praksu privatnosti i materijale tih veb sajtova treće strane. Mi vas ohrabrujemo da imate na umu da kad napustite naš veb sajt, da pročitate izjave privatnosti veb sajtova treće strane pažljivo. Ova Polisa privatnosti se odnosi samo na ASUS proizvode i usluge.


7. Bezbednost

Ovaj paragraf objašnjava kako ASUS štiti vaše lične podatke i pruža određene predloge kako da vi zaštitite svoje lične podatke. 
Preduzimamo mere predostrožnosti kako bismo zaštitili vaše lične podatke od neovlašćenog pristupa, izmena, objavljivanja ili uništavanja. Izvršavamo unutrašnje preglede kolekcije naših podataka, skladištenje i prakse obrade i tehničke i organizacione bezbednosne poruke, kao i mere fizičke bezbednosti kako bismo vas sačuvali od neovlašćenog pristupa sistemima gde skladištimo vaše lične podatke. Prenošenje ličnih podataka na druge lokacije ASUS-a i njegovih podružnica se izvršava preko naše bezbedne mreže. Kada nam predate svoje lične podatke, oni su zaštićeni i onlajn i oflajn. Međutim, ASUS ne može da garantuje savršenu bezbednost na internetu. Kako biste zaštitili svoje lične podatke od neovlašćenog pristupa, mi vam savetujemo:

7.1 Da na odgovarajući način zaštitite vas ASUS članski nalog, na primer:

1. Da koristite alfanumeričke šifre kada otvarate ASUS članski nalog.
2. Da koristite svoje lično ime naloga i šifru kako biste se ulogovali na ASUS članski nalog. Takođe, samo vi ste potpuno odgovorni za obezbeđivanje poverljivosti imena vašeg naloga i šifre i za sve aktivnosti koje se dese pod vašim ASUS članskim nalogom. 
3. Da redovno menjate šifru ASUS članskog naloga .
4. Da nas odmah kontaktirate kada primetite da su ime ili šifra vašeg ASUS članskog naloga bili zloupotrebljeni. ASUS može suspendovati ili ukinuti dozvolu da se ulogujete na vaš ASUS članski nalog sa ovakvim imenom naloga/šifrom (ili bilo kojim delom), i ukloniti vaše lične podatke povezane sa vašim ASUS članskim nalogom. 

7.2 Da vaši proizvodi budu ažurirani primenom najnovijih dostupnih sigurnosnih ažuriranja za vaš softver i korišćenjem alata poput skeniranja virusa/špijuna.

7.3 Ukoliko primetite tehničku ranjivost ASUS proizvoda i usluga, obavezno nas kontaktirajte putem [email protected].


8. Kako da upravljate ličnim podacima

Ovaj paragraf objašnjava da ako imate bilo kakva pitanja ili zahteve o svojim ličnim podacima koje je prikupio ASUS, možete se ulogovati na vaš „ASUS nalog“ ili upravljati podešavanjima vezanim za privatnost na određenim ASUS proizvodima i uslugama koje koristite. Takođe, možete nas kontaktirati preko “Korisnikov zahtev za ličnim podacima” interfejsa na ASUS zvaničnom veb sajtu ili pošaljite mejl na [email protected].

8.1 ASUS članski nalog

1. Molimo vas da ASUS-u pružite svoje tačne, precizne, trenutne i potpune lične podatke
Sa vašeg ASUS članskog naloga tako da ASUS može da vam pruži odgovarajuće ASUS proizvode i usluge.
2. Možete da pogledate i promenite svoje podatke sa naloga logovanjem na ASUS članski nalog i izmenom podataka sa naloga. 
3. Ukoliko želite da se prijavite ili odjavite na ASUS eDM i obaveštenja sa ASUS vestima, najnovijim proizvodima i uslugama, možete da promenite podešavanja logovanjem na ASUS članski nalog → nađite “Prijavi se” u levoj koloni i  → odaberite „DA” ili “NE”. Ukoliko odaberete „NE” za odjavljivanje, imajte na umu da će možda potrajati dva radna dana dok se proces odjave ne završi.

8.2 ASUS proizvodi i usluge

Možete slobodno da odaberete da uključite ili isključite deljenje ličnih podataka sa ASUS-om preko podešavanja vezanih za privatnost u određenim ASUS proizvodima i uslugama u bilo kom trenutku kada koristite ove ASUS proizvode i usluge.

8.3 Podešavanja kolačića (Molimo pogledajte „Kako da upravljate podešavanjima kolačića“ →“Kolačići i slične tehnologije“ u ovoj Polisi privatnosti.  

1. Možete da upravljate podešavanjima kolačića preko pretraživača koji instalirate kako biste prihvatili, blokirali ili obrisali neke ili sve kolačiće (na primer, kolačiće treće strane) ili usvojili podešavanja u svakom trenutku. 
2. Ako ne želite da vam ASUS pruža personalizovane marketinške usluge i reklame preko kolačića treće strane, možete blokirati ili obrisati kolačiće treće strane preko vašeg pretraživača u svakom trenutku. 

8.4 Kontaktirajte ASUS kako biste upravljali ličnim podacima 

Možete nas kontaktirati putem “Korisnikov zahtev za ličnim podacima” interfejsa na zvaničnom ASUS veb sajtu ili nam poslati mejl na [email protected] ukoliko imate zahteve ili pitanja o vašim ličnim podacima pod vašim ASUS članskim nalogom ili drugim ličnim podacima koje je prikupio ASUS , kao što je zahtev za pristup, ispravka, preuzimanje, blokiranje, brisanje, prigovaranje ASUS-u da koristi neke ili sve vaše lične podatke (na primer, možete da nas kontaktirate ukoliko smatrate da ASUS možda nepravilno prikuplja i koristi vaše lične podatke) i zabranjivanje ASUS-u da koristi vaše lične podatke u nekim okolnostima (na primer, možete nas kontaktirati ukoliko ne želite da vaši lični podaci budu analizirani) u svakom momentu. 
Takođe, ukoliko ste pristali da ASUS prikupi vaše lične podatke preko ASUS proizvoda i usluga, možete slobodno da povučete svoj pristanak izmenom podešavanja vezanih za privatnost u određenim ASUS proizvodima i uslugama (molimo vas, pogledajte 8.2 u ovoj Polisi privatnosti) ili nam možete dostaviti zahtev za povlačenje pristanka. Prestaćemo da prikupljamo vaše lične podatke i zadržaćemo samo podatke prikupljene pre podnošenja ovakvog zahteva.

8.5 Kad god koristite ASUS proizvode i usluge, trudimo se da održimo tačnost vaših ličnih podataka i zaštitimo vaše lične podatke od slučajnog ili namernog uništenja. Mi ćemo prihvatiti vaše zahteve vezano za vaše lične podatke; međutim, možda nećemo moći da ispunimo vaše gore navedene zahteve u nekim od sledećih okolnosti:

1. Kako je zahtevano ili dozvoljeno pod važećim zakonima;
2. Za poslovnu primenu;
3. Nepotrebno ponavljani zahtevi koji zahtevaju nesrazmerne tehničke zahteve i izvore, na primer, razvijanje novog sistema ili fundamentalno menjanje trenutne prakse;
4. Potencijalni rizici po privatnost ostalih


9. Dečja privatnost

Ovaj paragraf objašnjava da zarad zaštite dečje privatnosti, ukoliko ste dete, molimo vas da potražite pristanak vaših roditelja (ili staratelja) pre nego što ASUS-u dostavite svoje lične podatke. Takođe, ukoliko vaši roditelji (ili staratelji) budu želeli da upravljaju vašim ličnim podacima, mogu da nas kontaktiraju putem “Korisnikov zahtev za ličnim podacima” interfejsa na zvaničnom ASUS veb sajtu ili poslati mejl na [email protected]
Mi ne prikupljamo svesno lične podatke od dece mlađe od šesnaest (16) godina, ili ekvivalentnog minimuma godina u relevantnoj nadležnosti, bez pristanka roditelja. Mi podržavamo roditelje (ili staratelje) da zauzmu aktivnu ulogu u dečjim onlajn aktivnostima i interesovanjima dok koriste ASUS proizvode i usluge. 

Ukoliko ste dete, molimo vas da potražite pristanak roditelja pre korišćenja ASUS proizvoda i usluga. Možete nam predati svoje lične podatke jedino uz pristanak roditelja (ili staratelja). Vaši roditelji (ili staratelji) mogu da nas kontaktiraju putem “Korisnikov zahtev za ličnim podacima” interfejsa na zvaničnom ASUS veb sajtu ili poslati mejl na [email protected] da prekinete ili povučete prethodno dat pristanak, zahtev za pristup, prepravku, preuzimanje, blokiranje, brisanje, biti protiv toga da ASUS koristi neke ili sve vaše lične podatke (na primer, vaši roditelji (ili staratelji) mogu da nas kontaktiraju ukoliko smatraju da ASUS možda pogrešno prikuplja ili koristi vaše lične podatke) i sprečavanje ASUS-a da koristi vaše lične podatke u određenim okolnostima (na primer, vaši roditelji (ili staratelji) mogu da nas kontaktiraju ako ne žele da se vaši lični podaci analiziraju) u bilo kom trenutku. 


10. Osetljivi lični podaci 

ASUS od vas nikada neće tražiti da nam dostavite osetljive lične podatke kao što su podaci o vašem medicinskom i zdravstvenom stanju, politička, verska i filozofska uverenja, kriminalni prestupi (navodni, ili počinjeni), ozbiljna krivična osuda, rasno i etničko poreklo, članstvo u sindikatu, seksualna orijentacija, seksualna prošlost, ponašanje ili genetski podaci. Molimo vas da se uzdržite od pružanja ovako osetljivih ličnih podataka. 


11. Izmene na ASUS polisi privatnosti

Možemo izmeniti Polisu privatnosti s vremena na vreme, i preporučujemo vam da s vremena na vreme pregledate Polisu privatnosti koja se nalazi na našim veb sajtovima. Pristupanjem ili korišćenjem naših proizvoda i usluga pošto je Polisa privatnosti izmenjena, ASUS će smatrati da pristajete na Polisu privatnosti, uključujući i ažuriranja. Aktuelna verzija Polise privatnosti će uvek biti dostupna na ovoj stranici; istaknuto obaveštenje kao što su email obaveštenja o značajnim promenama će vam biti dostavljeno. Možete uvek da proverite „ažurirano vreme“ na dnu najnovije verzije Polise privatnosti.


12. Kontaktiranje nas

Ukoliko imate pitanja, upite, komentare ili primedbe vezano za Polisu privatnosti, ili ukoliko verujete da ASUS nije postupio u skladu sa Polisom privatnosti, molimo vas da nas kontaktirate. Ukoliko smatrate da nećemo adekvatno pristupiti bilo kom problemu u vezi sa vašim ličnim podacima koje je prikupio ASUS, napominjemo da je vaše pravo da podnesete žalbu državnim organima koji se bave zaštitom ličnih podataka u vašoj zemlji.  


ASUSTeK COMPUTER INC.
Attn: Komitet za zaštitu ličnih podataka
Adresa: 15, Li-Te Rd., Tajpej 112, Tajvan
Email: [email protected]
Ažurirano 23. maja 2018. od strane ASUS Komiteta za zaštitu ličnih podataka

 

ASUS uses cookies and similar techoologies to perform essential online functions, analyze online activities, provide advertising services and other functions. For detailed information, please visit “Cookies and similar technologies”.

Accept Cookies