ROG STRIX
SCAR 17
Pobedi najbolje.
Budi najbolji.
Takmičite se na najvišem nivou Windows 10 Pro gejminga sa ROG Strix SCAR 17. Prihvatite svaki izazov uz moćni AMD Ryzen™ 9 5900HX CPU i GeForce RTX™ 3080 GPU. Idite na sve ili ništa sa esport brzinama i ultra-brzim panelom do 360Hz/3ms, ili uronite u bogate detalje uz opcioni WQHD 165Hz visoke rezolucije. Unesite svaki pokret sa preciznošću preko responzivne optičke mehaničke tastature. Uz ovako veliku prednost, možete da dominirate u svakoj areni.
DIZAJN
Pobeda zavisi od vas
Pobedite u atletskom stilu na sledećem esport turniru. Čisti rezovi preko poklopca su odraz vrhunske snage unutra. Prilagodljivi poklopci kućišta (Armor Caps) će dodati malo boje vašem kućištu. Umetnički Aura Sync elementi osvetljavaju vašu kreativnost. Svetlost sjaji sa metalnog ROG logotipa i mehaničke tastature koja omogućava personalizaciju svakog tastera. Više LED-ova emituje ravnomeran sjaj oko osnove kućišta i preko strateškog useka ispod ekrana.
Prilagodljivi
Poklopci
Personalizovani stil
Prozirni
Deo oko tastature
Optička
mehanička
tastatura
PERFORMANSE
Takmičite se na najvišem nivou
Ubrzajte rad i igru na mašini skrojenoj da pruži trocifrene frejmove. Vrhunska grafika i do GeForce RTX™ 3080 GPU omogućava ultra-brzu i fluidnu igru. I do Ryzen™ 9 5900HX AMD CPU koji može da se overklokuje radi na i do 54W konstantne snage kada je GPU aktivan i 80W sam za sebe, a uparen je sa i do 64GB DDR4-3200 RAM-a za velika opterećenja. Dva M.2 NVMe SSD-a rade u RAID 0 ubrzavaju vreme učitavanja i skoro udvostručava protok jednog drajva. I do 2TB skladišta znači da možete da ponesete ogromne kolekcije igara gde god da krenete.

*RAID će biti podržan u budućem AMD ažuriranju drajvera. Više detalja potražite kod vašeg regionalnog ROG predstavnika.
WINDOWS 10 PRO
OS
AMD
Ryzen™ 9 5900HX
CPU
Podržava i do
64 GB
DDR4-3200
I do GeForce
RTX™ 3080
GPU
I do
2 TB RAID 0
PCIe 4 SSD Storage
Strix SCAR G533-1
GeForce RTX™ 30 serija laptopova
GeForce RTX™ 30 serija pokreće najbrže laptopove na svetu za gejmere i kreatore. Svi modeli su napravljeni sa nagrađivanom Ampere — NVIDIA RTX arhitekturom druge generacije – sa novim RT jezgrima, Tensor jezgrima, i striming multiprocesorima za još realističnije ray-tracing grafike i vrhunske AI mogućnosti.
Strix SCAR G533-2
NVIDIA Ampere arhitektura
2. GENERACIJA
RT JEZGRA
2X PROTOK
3. GENERACIJA
TENSOR JEZGRA
I DO 2X PROTOK
NOVI
SM
2X FP32 PROTOK
Strix SCAR G533-3
RTX. Prihvatite izazov.
Strix SCAR G533-4
DLSS AI ubrzanje
NVIDIA DLSS je revolucionarno AI iscrtavanje koji pojačava broj frejmova sa kvalitetom slike bez kompromisa korišćenjem zasebnih AI Tensor jezgara na GeForce RTX™. Ovo vam daje dodatne performanse dovoljne da podignete rezoluciju kako biste dobili neverovatno vizuelno iskustvo. AI revolucija je stigla u gejming.
Strix SCAR G533-5
Poboljšajte svoju kreativnu igru
Podignite svoje kreativne projekte na novi nivo sa laptopovima GeForce RTX™ 30 serije. Uživajte u AI ubrzanju u vrhunskim kreativnim aplikacijama. Podržano od strane NVIDIA Studio platforme namenskih drajvera i ekskluzivnih alata, i napravljeno da radi u rekordnom vremenu. Bilo da iscrtavate složene 3D scene, uređujete 8K video, ili strimujete uživo najbolji kvalitet enkodiranja i slike, GeForce RTX™ laptopovi vam daju performanse da stvorite najbolje.
Strix SCAR G533-6
Pobeda merena milisekundama
NVIDIA Reflex pruža krajnju komparativnu prednost. Najmanje kašnjenja. Najbolji odziv, pogonjen laptopovima GeForce RTX™ 30 serije. Brže nađite mete, reagujte brže, i povećajte preciznost pomoću revolucionarnog paketa tehnologija za merenje i optimizaciju kašnjenja za takmičarske igre.
Strix SCAR G533-7
Strimuj kao bog
Zagospodarite igrom uz neverovatne grafike i glatki striming uživo bez kašnjenja. Hardversko kodiranje i dekodiranje napredne generacije se kombinuje kako biste prikazali svoje najbolje trenutke i najsitnije detalje. A potpuno nova NVIDIA Broadcast aplikacija podiže vaš striming uživo na sledeći nivo uz snažne AI mogućnosti kako bi se poboljšali kvalitet zvuka i slike sa efektima kao što su virtuelna pozadina, automatsko kadriranje web kamere i uklanjanje buke sa mikrofona. GeForce RTX™ 30 serija laptopova isporučuje performanse i kvalitet slike potreban da vašoj publici date svoje najbolje – svaki put.
EKRAN
Vizualizujte pobedu
Igrajte na profesionalnoj brzini najnovijih gejming panela. Strix SCAR 17 može da ima i najbrži ekran za laptop na svetu sa 360Hz/3ms panelom koji vam omogućava da igru doživite fluidno kao na turniru. Praćenje mete je glatko, sa minimalnim zamućenjem zahvaljujući vremenu odziva od 3ms (siva-siva). Za zadovoljavajući balans između velike brzine i rezolucije, WQHD 165Hz/3ms opcija ekrana donosi zadivljujuće 2K detalje na teritoriju sa visokom stopom osvežavanja. On pokriva 100% šireg DCI-P3 prostora boja i omogućava vam da vidite više nijansi u kompatibilnim filmovima i drugim medijima.
FHD
QHD
I do
300 Hz
FHD
3 ms
Brzina odziva
100%
SRGB
Okružujući
Adaptive-Sync
Tehnologija
85%
Odnos ekrana i tela
I do
165 Hz
WQHD
100%
DCI-P3
Okružujući
Adaptive-Sync
Tehnologija
85%
Odnos ekrana i tela
qhd螢幕內俯視圖
HLAĐENJE
Vrhunsko hlađenje poboljšava performanse
Igrajte u tajnosti sa tišim, efikasnijim hlađenjem. Jedinjenje tečnog metala na CPU poboljšava prenos toplote radi lakšeg rasipanja. Nadograđeni ventilatori mogu se pohvaliti sa po 84 lopatice, gde je svaka preoblikovana da pogura više vazduha sa manje buke i turbulencije. Vazduh struji kroz četiri hladnjaka ka izlazima ventilatora za brzo izbacivanje toplote. Možete prilagoditi postavke sistema za svaku aplikaciju, tako da se hlađenje i akustika automatski optimizuju za zadatak. Sva ova poboljšanja dozvoljavaju ROG Boost-u da overklokuje GPU u Turbo režim, i otvaraju dodatni termalni prostor za postizanje još većih GPU klokova i CPU overklok.
4 Izlaza ventilatora
Poboljšan protok vazduha
I do
16°C hladniji CPU
sa tečnim metalom
I do
3dB
manje buke
ROG Boost OC
1645MHz
u Turbo režimu
TASTATURA
Optički prekidači poboljšavaju preciznost
Optical mechanical switches enable rapidfire inputs with high accuracy. Instead of relying on electrical contact that requires a debounce delay of 5ms or more to filter unwanted interference, they trigger precisely with a beam of light that takes the response time down to just 0.2ms. Built for serious, long-term gaming, the switches are rated to a lifespan of over 100 million presses—5x more than typical laptop keyboards. Fire off complex commands and mash cooldowns with confidence.
Optička mehanička
Tastatura
1.9 mm
Hod tastera
Po tasteru
RGB
Trajnost
100 M
Vek pritiskanja tastera
Bez kašnjenja
0.2 ms
Vreme odziva
Aura SYNC
Tehnologija
ZVUK
Zaronite u kristalno jasan zvuk
Virtuelni okružujući zvuk sa 5.1.2 kanala pokreće Dolby Atmos tehnologija koja vas stavlja u centar akcije. Dva tvitera ispaljuju zvuk u vašem pravcu dok dva vufera sa pametnim pojačalima reflektuju bas od stola. Dvosmerno AI poništavanje buke uklanja prekomerni šum iz dolaznog i odlaznog zvuka, čineći timsko ćaskanje, strimovanje, i drugu komunikaciju kristalno jasnom.
4X
Smart Amp Zvučnici
5.1.2 kanala
Virtelni okružujući zvuk
Dvosmerni
AI poništavanje buke
atmos
BATERIJA
Dugovečnost
Isključite napajanje i uradite više u pokretu, uz bateriju velikog kapaciteta od 90 Wh. Produžite vek baterije bez utičnice uz Type-C punjenje iz kompatibilnih prenosnih baterija. Za svakodnevne aktivnosti kao što je pretraživanje web-a i strimovanje videa, možete raditi na manjem USB-C adapteru do 100 W i nositi manji teret sa jednim punjačem za laptop i telefon.
90 Wh
Baterija
Brzo
Type-C
Punjenje
I do
12 Hr
Video reprodukcija
AURA SYNC
Aura Sync omogućava da vaša ličnost zasija
Prigušite svetla i pustite da Aura Sync bude u centru pažnje. RGB LED-ovi naglašavaju čitav laptop, uključujući kontrole po tasteru koje vam omogućavaju da izdvojite glavne komande za brzo prepoznavanje. Koordinišite osvetljenje u čitavom ekosistemu Aura Sync uređaja kako biste stvorili savršeno gejming okruženje. Postavite raspoloženje za takmičarsku igru. Pokažite svoje lice i personalizujte gejming iskustvo.
KEYSTONE II
Transformišite svoje iskustvo
Keystone II nudi svestrani novi način da personalizujete svoju mašinu i zaštitite lične podatke. Ovi fizički tasteri koji sadrže NFC se sjajno uklapaju u kućište, suptilno ga naglašavajući duž trake. Kada su povezani na dok, Keystone-ovi mogu da otključaju pristup personalizovanim podešavanjima koja transformišu vašu mašinu, brzo pokreću aplikacije ili igre po vašem izboru, otkrivaju skriveni Shadow Drive za skriveno privatno skladište, i više.
POVEZIVANJE
Brza Wi-Fi 6 mreža
{160.textarea#Game at gigabit speeds where compatible connections are available with Wi-Fi 6 (802.11ax). It boosts peak interface bandwidth , increases efficiency and reliability on crowded networks, and offers lower latency for less lag in-game. ROG RangeBoost enhances reception by evaluating the signal strength of four internal antennas and then picking the best pair to use for your location, minimizing dead spots and increasing range by up to 30%.
*Unless otherwise stated, Wi-Fi speeds are based on theoretical performance. Actual performance may vary.}

wifi6-logo
I/O PORTOVI
Sveobuhvatno povezivanje
Svestrani I/O portovi održavaju vezu bilo gde. Povežite uređaje nove generacije da biste pojačali vaš sistem na brzine druge generacije preko USB 3.2 Type-C™ sa DisplayPort™ 1.4 i USB Power Delivery. Tri Type-A USB 3.2 porta prve generacije su spremni za vašu omiljenu gejming opremu, dok vam HDMI 2.0b omogućava da povežete 4K monitore ili TV na 6o Hz. Glavni portovi su strateški postavljeni sa zadnje strane kako vam kablovi ne bi smetali.
USB3.2 Gen2 Type-C (support Display Port & PD Charger)
HDMI (2.0b)
LAN RJ-45 džek
USB 3.2 Gen 1 Type-A x2
Audio kombinovani džek
EKSKLUZIVNI SOFTVER
Armoury Crate
ROG Armoury Crate objedinjuje kontrole sistema i osvetljenja kako bi vam osnovna podešavanja bila na dohvat ruke u jednom programu. Možete lako da definišete i promenite prilagođene profile za različitu upotrebu, a oni će se automatski napraviti sve promene kada pokrenete omiljene naslove. Uparivanje ovih prilagođavanja sa ROG Keystone II vam omogućava brzo učitavanje vaših finih podešavanja.
XBOX Game Pass
Game Visual
Aura Creator
Profili za različitu upotrebu
Android/iOS aplikacije
xbox
XBOX Game Pass
Neograničeni pristup ka biblioteci od preko 100 visokokvalitetnih PC igara na Windows 10. Mesec dana pretplate na Game Pass je uključeno u kupovinu ovog uređaja. Uz igre koje se stalno dopunjavaju, uvek ćete imati šta da igrate.

*Potrebna je aktivna pretplata; traje do otkazivanja; katalog igara se menja tokom vremena. Potreban je Windows 10 i aplikacija da bi se igrale PC igre; vidite detalje na xbox.com/pcgamesplan. Vidite xbox.com/ game-pass.
game-visual
Game Visual
ROG Game Visual softver nudi šest profesionalno podešenih režima rada grafike dizajniranih da optimizuju vaše vizuelno iskustvo kod određenih žanrova igara. First Person Shooter (FPS) režim, na primer, poboljšava vidljivost u mračnom okruženju, omogućavajući vam da uhvatite bilo kog neprijatelja koji vreba iz senke. Iskoristite Game Visual da dobijete najbolje iskustvo u svakoj igri iz vaše biblioteke.
aura
Aura Creator
{183.textarea#Aura Creator is a powerful lighting editor that lets you craft complex RGB effects from the ground up. An easy-to-use interface allows you to personalize preloaded lighting effects, layer and transition them to perfection, and activate them across a full array of Aura Sync devices. Create custom RGB lighting and let your personality shine.}
scenario profile
Profili za različitu upotrebu
Automatsko prebacivanje između Silent, Performance i Turbo režima je sam početak za profile za različitu upotrebu. Takođe možete da definišete preferencije specifične za aplikacije za druge vitalne sistemske postavke, poput konfiguracije osvetljenja, da li su Windows taster i tačped omogućeni, i koji GameFirst VI i Sonic Studio III profile da koristite. Armoury Crate vrši prilagođavanja u trenutku kako bi najbolje odgovorio datom zadatku, i možete da konfigurišete svaki profil baš onako kako želite.
app
Android/iOS aplikacije
Preuzmite besplatnu Armoury Crate mobilnu aplikaciju za Android ili iOS kako biste lako pristupili podešavanjima bez prekidanja igre! Sada dostupne i na Google Play™ i App Store.
PERIFERIJE
Naoružajte se i igrajte
{189.textarea#Arm yourself with ROG gaming gear and accessories. Keep superior precision and control close at hand with the Aura Sync-compatible ROG Chakram core mouse . Enhance your audio experience with the cushy and comfortable ROG Delta headset, perfect for immersing yourself in rich, high-fidelity sound. And carry it all with you on the move in a durable ROG Backpack.
*Bundled peripherals may vary according to regions. Please check with local vendors for exact offers.}
第二層選單關閉鈕
Promenite izgled
{196.textarea#Add a pop of personality to your chassis with Customizable Armor Caps. Two additional color options come in the box and swap out effortlessly, letting you switch up your style anytime. For a fully customized touch, we also have a 3D printing template that makes it easy to create original looks of your own.

Get the Hinge Cap 3D printing template. [URL]}
Perfektno poliranje svakog piksela
Asimetrična kosa crta preko poklopca pokazuje naš prepoznatljivi stil, oplemenjen elegantnim matričnim dizajnom koji je kreiran preciznim električnim metalnim premazom. Tačke dodaju svetlucanje iz svakog ugla i daju utisak gradskih svetala noću. Prekriven aluminijumom, poklopac je snažan i izdržljiv. Njegov nano-premaz koji je otporan na otiske prstiju ostaje gladak celog dana i lakši je za održavanje od uobičajenih površina.
Oduševljava iz svakog ugla
Pažljivo osmišljeni detalji izdvajaju ovaj laptop od konkurencije. Naša 360° filozofija dizajna stavlja elegantne i jedinstvene elemente na svaki deo mašine. Dizajn tačkaste matrice koji se prostire preko poklopca sreće se sa unakrsnim otvorima ispod osnove. Ekspanzivni gumirani držač čvrsto fiksira laptop i čini ga lakšim za nošenje. Tipografski elementi oko obloge elegantno pokazuju vaš ROG ponos.
Unapređeni podsjaj
Igrajte u prilagođenom sjaju sa čistim RGB osvetljenjem. Svetlosna traka koja ide u krug ima veću gustinu LED-ova kako bi ravnomerno osvetlila tri prednje ivice kućišta, dok dodatni LED-ovi ispod ekrana dodaju sjaj koji se rasipa sa strane. Koordinišite osvetljenje celokupne palete kompatibilnih Aura Sync periferija kako biste postavili raspoloženje za takmičarsku igru.
Mekana površina
Boja mekana na dodir koja se nalazi na delovima koji se najviše koriste na tastaturi i odmorištu za dlanove umanjuje fleke i otiske prstiju kako bi laptop celog dana bio čist i elegantan. Mat površina se nalazi na otpornoj plastičnoj podlozi koja održava temperaturu površine nižom i prijatnijom na dodir od metala tokom dugih sesija igranja.
Manji format
Nosite sa sobom snagu mašine za turnire u malom i prenosivom kućištu. Otisak koji je za 7% manji od prethodne generacije olakšava vam da svoju igru prenesete bilo gde. Pojednostavljeni novi dizajn omogućava odnos ekrana i tela od 85%, sa neverovatno tankim okvirima koji čine da potpuno uronite u igru.
Prošireni tačped
Poboljšajte svakodnevni komfor i upotrebljivost pomoću aktivne površine tačpeda koje je 85% veće od prethodne generacije. Više prostora znači veću preciznost zajedno sa udobnijim pokretima ruke i gestovima dok navigirate. Staklena podloga je prevučena mat premazom koji dodaje snagu uz svilenkasto gladak osećaj.
第二層選單關閉鈕
AMD Ryzen™ CPU-ovi
NVIDIA® GeForce RTX™ grafike
Sve od E-sportova do AAA igara radi brzo i tečno, jer je pogonjeno vrhunskom GeForce RTX™ 30 serijom GPU-ova. Naša glavna konfiguracija ima GeForce RTX™ 3080 klokovan na i do 1645MHz na 115Wsa ROG Boost, sa još 15W dostupnih sa Dynamic Boost-om. Napravljen je na Ampere, drugoj NVIDIA generaciji RTX arhitekture, i kombinuje nove striming multiprocesore sa drugom generacijom RTX jezgara i trećom generacijom Tensor jezgara kako bi omogućio realnu ray-traced grafiku i napredne AI mogućnosti. GPU takođe podržava NVIDIA Reflex tehnologiju malog kašnjenja za prednost u takmičarskim igrama i Broadcast efekte koji striming podižu na viši nivo.
Dvokanalna DDR4 memorija
Radite više stvari istovremeno kao pravi profesionalac sa i do 64GB DDR4-3200 dvokanalne memorije. Brz i responzivan, ovaj RAM visokih performansi odgovara svakom izazovu. Gejmeri mogu da menjaju brzine između najnovijih AAA igara, striming softvera, i ćaskaju sa saigračima, a da ništa ne propuste, dok ozbiljni napredni korisnici i kreatori mogu odmah da pokrenu svaki program koji im je potreban za vrhunsku produktivnost.
Super-brzo RAID 0 skladište
{216.textarea#Take back time for tasks that matter with superfast SSD storage up to a 2TB RAID 0 array. Two responsive M.2 NVMe PCIe® 3.0 SSDs connect directly to the CPU, bypassing bottlenecks to enable throughput up to 7000 MB/s and make massive games and apps load at blazing fast speeds. Doubling up on SSDs lets you carry terabytes of storage for an ever-growing game library, along with everything else you need to get through your day-to-day.
*RAID will be supported in a future AMD driver update. Please check with your regional ROG representative for more details.}
第二層選單關閉鈕
Tečni metal
Thermal Grizzly jedinjenje tečnog metala smanjuje temperaturu CPU-a za i do 16°C u poređenju sa standardnom termalnom pastom. Njegovo nanošenje na CPU-ove je delikatan posao koji se obično radi ručno, ali ROG je naručio prilagođenu opremu za automatizovanje procesa sa mehaničkom preciznošću, i dizajnirao je patentiranu unutrašnju ogradu koja zadržava jedinjenje. Ažurirali smo naš patentirani proces za AMD CPU-ove, dodajući poseban korak za zaštitu površinskih komponenata na pakovanju procesora.
3D zona protoka
Dovoljan protok vazduha je osnovni aspekt efikasnog hlađenja. Da bi se pojačalo usisavanje hladnog vazduha, šarke na Strix SCAR su pomerene napred, ispred 3D zone protoka sa jakom ventilacijom. Trapezoidni otvor pruža mesto ispod ekrana kako bi se osigurala nesmetana ventilacija, dok laptopu daje prepoznatljiv asimetrični stil.
Novi Arc Flow ventilatori
Novi Arc Flow ventilatori su dizajnirani da maksimiziraju protok vazduha i umanje nivoe buke. Svaki sadrži 84 lopatice koje se razlikuju u debljini od osnove do vrha kako bi se maksimizirao protok vazduha. Lopatice su prekrivene posebnom aerodinamičnom talasastom šarom koja umanjuje turbulencije i buku. Ventilatori su izrađeni od tečnog kristala polimera koji je dovoljno jak da zadrži svoj oblik dok se okreće pri velikom broju RPM-ova, čak i sa lopaticama koje se smanjuju na samo 0,1mm. Uprkos manjoj buci nego kod prethodne generacije, oni pomažu da se poveća protok vazduha za i do 35% za CPU i 21% za GPU.
Sa OdB tehnologijom, ventilatori se potpuno gase kada CPU i GPU temperature padnu ispod 60°C u Silent režimu rada. Ovo čini hlađenje zaista tihim pod slabim opterećenjem.
CoolZone tastatura
Dugačke sesije igara zagrevaju unutrašnje komponente i mogu da prouzrokuju da tastatura iznad postane neprijatna na dodir tokom vremena. Da bi vam prsti ostali hladni, Strix SCAR 17 ima strateške otvore oko WASD tastera koji omogućavaju protok vazduha od ventilatora ispod. Ovaj dizajn poboljšava komfor kod dužih gejming maratona tako što površine održavaju na temperaturi ispod 30° Celzijusa, što je za 14% manje u poređenju sa konkurentnim laptopovima.
Hlađenje sa samo-čišćenjem 2.0
Održavanje hladnjaka čistim od prašine i ostataka je ključno za održavanje optimalnog termalnog rasipanja, tako da smo razvili tunele protiv prašine koji hvataju čestice i sprovode ih dalje od ključnih rashladnih komponenata kako bi sprečili nagomilavanje. Ovaj sistem samo-čišćenja pomaže u održavanju stalnih performansi hlađenja tokom vremena, što unapređuje dugotrajnu stabilnost i sveukupnu pouzdanost. Naš najnoviji dizajn skraćuje tunele kako bi oslobodio više prostora oko ventilatora, povećavajući protok vazduha za 15%.
Više ultra-tankih rebara
Termalna energija se rasipa preko četiri hladnjaka i izlaza ventilatora sa strane. Svaki hladnjak je obložen ultra-tankim bakarnim rebrima od samo 0,1mm, omogućavajući veću gustinu i manji otpor vazduha nego kod tipičnih rebara koja su dva puta deblja. Kod Strix SCAR, ovaj dizajn unapređuje rasipanje toplote za 13% dok takođe smanjuje otpor vazduha za 7%.
Prošireni hladnjak
Sveobuhvatni termalni dizajn uključuje prošireni hladnjak koji apsorbuje toplotu sa CPU, GPU, VRAM i VRM-a. On kombinuje i do 6 toplotnih cevi koje prekrivaju iste komponente. Ova opsežna termička pokrivenost pomaže u održavanju i produžavanju sveukupnih performansi, pouzdanosti i životnog veka sistema.
Pravi režim u pravom trenutku
Gejming laptopovi su dovoljno svestrani da izađu na kraj sa nizom zadataka, ali zahtevi se veoma razlikuju, pa se različiti profili za različitu upotrebu prilagođavaju u skladu sa tim. Oni mogu da se podese da se automatski prebacuju između operativnih režima kako bi optimizovali performanse i akustiku za različite igre i aplikacije. Turbo režim koristi najveću brzinu ventilatora i taktove kako bi održao maksimalnu brzinu, Performance režim podešava taktove i hlađenje zarad nižih nivoa buke za gejming, a Silent režim radi čak i tiše za lagani posao ili zabavu.
Niži nivoi buke
Sveobuhvatno hlađenje smanjuju sveukupnu akustiku za tiši rad i igru. Strix SCAR smanjuje buku na samo 30 dB u Silent režimu za neprimetan svakodnevni rad, 40 dB u Performance režimu za gejming bez ometanja i na 45 dB u Turbo režimu za punu snagu na raspolaganju.
第二層選單關閉鈕
Prekidači brzine svetlosti
Optički mehanički prekidači omogućavaju rafalnu paljbu sa velikom preciznošću. Umesto da se oslonite na električni kontakt koji zahteva kašnjenje od 5 ms ili više da bi filtrirao neželjene smetnje, oni se precizno aktiviraju snopom svetlosti koji smanjuje vreme odziva na samo 0,2 ms. Napravljeni za ozbiljan, dugotrajni gejming, prekidači su procenjeni da mogu da izdrže više od 100 miliona pritisaka – 5x više od tastatura na tipičnom laptopu. Raspalite po složenim komandama i prštite od samopouzdanja.
Udobno kucanje po tastaturi
Izuzetno brzi optički prekidači kombinuju se sa dužim hodom tastera od 1,9mm kako bi pružili zadovoljavajući taktilni osećaj. Svaka kapica tastera se nežno zakrivljuje na dubinu od 0,15 mm kako bi vam prsti bolje prianjali u idealan položaj za precizniji unos.
Raspored tastature
Inspirisani najboljim desktop tastaturama, funkcijski tasteri su razmaknuti tako da ih ne biste promašili, a uvećane strelice za usmeravanje su izolovane za precizniju kontrolu prstima. Pet zasebnih gejming prečica pružaju brzi pristup funkcijama poput kontrole jačine zvuka, mutiranja mikrofona, i Armoury Crate-a.
第二層選單關閉鈕
Četiri zvučnika sa Dolby Atmos-om
Dva tvitera i dva vufera pogonjena pametnim pojačalom nude bogatiji zvuk sa 2,8x više jačine, 3x snažnijim basom, i do 3x dinamičkim opsegom alternativa. Ova postavka sa četiri zvučnika pruža okružujući zvuk u koji uranjate optimizovan Dolby Atmos tehnologijom kako bi pružio balansirani, višedimenzionalni zvuk u punom spektru bez gubitka jasnoće i detalja.
Dvostrano AI poništavanje buke
Naša napredna tehnologija dvostranog AI poništavanja buke radi na CPU, što oslobađa GPU da postigne veći broj FPS. Ona radi sa bilo kojim ulaznim uređajem kao i sa konekcijama za preuzimanje podataka, omogućavajući vam da uklonite buku i sa vašeg mikrofona i sa dolaznih fidova. Podešavanja poništavanja buke mogu da se prilagođavaju po programu, filtrirajući određene aplikacije, poput glasovnog ćaskanja koje ne utiče na zvuk igre koji želite da ostane netaknut.

To enrich and perfect your online experience, ASUS uses "Cookies", similar technologies and services which are essential to ASUS websites. Some of functions or features may not be worked without such cookies, such as cookies storing your sign-up information and preferred language on your computer.

Also, ASUS uses some analytics, targeting and adverting cookies provided by third parties. Please choose “YES” to accept or “NO” to reject “third party cookies” by clicking one of below buttons. For detailed information, please visit ASUS Privacy Policy- “Cookies and similar technologies”.

YES NO