* slika se može delimično razlikovati od proizvoda
Oduševi svoja čula

Brz, elegantan i ultra-tanak, Zephyrus M16 pruža uzbudljivo Windows 11 iskustvo. Sve od kreiranja sadržaja na profesionalnom nivou do takmičarske igre je glatko sa i do Intel® Core™ i9-12900H CPU-om 12. generacije sa tečnim metalom i NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti GPU-om. Sve to pogledajte na QHD 165Hz/3ms Pantone® validiranom ekranu sa 100% DCI-P3 bojom i Dolby Vision podrškom, uokvireno prvim super-tankim okvirima na gejming laptopu za ekspanzivan odnos ekrana prema telu od 94%. Zaronite u okružujući zvuk sa šest Dolby Atmos® zvučnika i dva vufera sa poništavanjem vibracija, koji obogaćuju svaku vrstu zabave.

Izgubi se u akciji

Skoro bez ivica sa odnosom ekrana prema telu od 94%, QHD ekran je dubok i obuzimajući. Gejming sa visokim brojem frejmova je bogatiji sa balansom detalja visoke rezolucije, stopom osvežavanja od 165Hz i vremenom odziva od 3ms. Pogledajte pun spektar tačnosti boja zahvaljujući Pantone® validaciji i 100% DCI-P3, idealnom za gejmere koji se bave kreiranjem sadržaja. Visok odnos 16:10 proširuje prikaz, što olakšava da vam najbitnije komande budu u videokrugu.

Brzi
165Hz / 3ms
ekran
Jasna
QHD
rezolucija
Živi
100% DCI-P3
prostor boja
Glatka
Adaptive-Sync
tehnologija
to nebula link
* Proizvod na stranici je prikazan sa najsnažnijim komponentama, usled čega se može razlikovati od trenutno dostupnih konfiguracija. Proverite karticu sa Specifikacijama za tačne informacije o trenutno dostupnom proizvodu.
Nadmaši sve

Brzina, snaga i prenosivost postižu savršen balans u Zephyrus M16 laptopu. U njegovom ultra-tankom ramu smešten je moćan Intel® Core™ i9-12900H CPU 12. generacije sa NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti grafikom. Sa do 48 GB DDR5-4800MHz RAM memorije i do 2 TB ultra-brzog PCIe® 4.0 skladišta, svakodnevni rad i rad sa više stvari istovremeno su mnogo brži. Munjevita brzina učitavanja za zahtevne aplikacije čini gejming i kreiranje sadržaja bržim nego ikada.

 
Windows 11 Pro
OS
NVIDIA® GeForce
RTX™ 3080 Ti
GPU
12. Gen Intel®
Core™ i9-12900H
CPU
I do
2 TB PCIe® 4.0
SSD
Podržava i do
48 GB
DDR5-4800 RAM-a
16-inčni ekran u kućištu od 15 inča

Pojednostavljeni dizajn odgovara ekranu od 16 inča na ultra-tankom kućištu od 15 inča. Lakši i manji od prethodnika i do 5%, Zephyrus M16 spaja pogodnosti i prenosivost u punoj veličini.

Površina mekana na dodir

Površina mekana na dodir prekriva oslonac za dlanove, minimizirajući mrlje i otiske prstiju tankim premazom koji pomaže da se održi elegantan stil i suptilno svetlucanje tokom dana.

16-inčni ekran u kućištu od 15 inča

Pojednostavljeni dizajn odgovara ekranu od 16 inča na ultra-tankom kućištu od 15 inča. Lakši i manji od prethodnika i do 5%, Zephyrus M16 spaja pogodnosti i prenosivost u punoj veličini.

Prizmatični sjaj

Tačkasti matrični dizajn na poklopcu je napravljen preciznim CNC procesom koji stvara 8279 usko razmaknutih perforacija. Prizmatični film svetluca ispod, dodajući suptilni svetlucavi efekat u odnosu na mekanu crnu boju („Off-black“)

Površina mekana na dodir

Površina mekana na dodir prekriva oslonac za dlanove, minimizirajući mrlje i otiske prstiju tankim premazom koji pomaže da se održi elegantan stil i suptilno svetlucanje tokom dana.

180° ErgoLift

Otvorite više uglova gledanja pomoću 180° ErgoLift šarke. Tipični laptop računari imaju ograničen opseg kretanja, ali Zephyrus M16 vam omogućava da okrenete ekran skroz unazad, tako da je lako deliti ga sa grupom ili dobiti savršen ugao za sebe.​

Prizmatični sjaj

Tačkasti matrični dizajn na poklopcu je napravljen preciznim CNC procesom koji stvara 8279 usko razmaknutih perforacija. Prizmatični film svetluca ispod, dodajući suptilni svetlucavi efekat u odnosu na mekanu crnu boju („Off-black“)

Inteligentno hlađenje omogućava tiho napajanje

Inteligentna ROG filozofija hlađenja meša prave funkcije i postavke sistema kako bi se osiguralo najbolje iskustvo za svako kućište. Za Zephyrus M16, jedinjenje tečnog metala CPU. Prilagođeni Self-cleaning 2.0 termalni modul čisti prašinu kako bi poboljšao dugoročnu stabilnost, dok su ljubitelji Arc Flow ventilatora dizajnirani da generišu impresivan protok vazduha sa smanjenim turbulencijama, obezbeđujući moćno, a ipak tiho hlađenje.

Thermal Grizzly
Tečni metal
Termalno jedinjenje
84 pera
Arc Flow
ventilatora
Prilagođeno
Self-Cleaning
hlađenje 2.0
Sveobuhvatna
6 toplotnih cevi
pokrivenost
Doživi vrhunski zvuk

Striming, snimanje i gejming su modernizovani pomoću audio sistema Zephyrus M16 koji je okrenut ka vama iz više smerova. Sa Dolby Atmos® tehnologijom, dvostrukim tviterima i dvostrukim vuferima koji poništavaju vibracije, akustika je prelepo izbalansirana, sa Hi-Res sertifikatom koji podržava medije u najvećem kvalitetu. Prilagodljivi 3D niz mikrofona hvata zvuk u različitim scenarijima, dok dvosmerno AI poništavanje buke čini zvuk jasnijim i sa vašeg i sa dolaznih izvora takođe.​

Obuzimajuće
6 zvučnika
postavke
Dva
Bez vibracija
vufera
Prilagodljivi
3D mikrofoni
u nizu
Dvosmerna
AI tehnologija
za poništavanje buke
Dva vufera sa poništavanjem vibracija

Vuferi proizvode niske frekvencije koje definišu bas i pomažu u kreiranju bogatijih, dinamičnijih zvučnih slika za vaš audio zapis. Zvuci na tako niskim frekvencijama obično proizvode jače, primetnije vibracije. Da bi umanjio rezonancu u manjem kućištu, Zephyrus M16 raspoređuje vufere u parovima koji su blago pomereni da poništavaju vibracije jedni drugih.

3D niz mikrofona

Tri režima za integrisani niz mikrofona vam daju veću kontrolu nad unosom. Cardioid režim hvata zvuk odmah ispred laptopa, minimizirajući unos sa zadnje strane, što ga čini idealnim za striming i igranje igara. Stereo režim koristi desni i levi kanal za snimanje šireg zvučne slike za živu muziku ili druga obuzimajuća iskustva. Višesmerni režim podjednako kupi zvuk iz svih pravaca za jasnije grupne konferencijske pozive.

AI poništavanje buke
Cardioid
Stereo
OMNI
Lakši. Tanji. Prenosiviji

Igrajte, strimujte i kodirajte bilo gde. Neverovatno brzi Thunderbolt™ 4 vam omogućava da se pouzdano povežete u hodu, poput moćnog eksternog GPU-a ili priključne stanice. Type-C punjenje podržava dopunjavanje preko kompatibilnih prenosnih baterija, tako da možete da prestanete da tražite utičnicu kada se baterija isprazni. Iskopčajte se i opustite se sa do 10 sati trajanja baterije.

* Testovi baterije koje sprovodi ASUS koristeći podrazumevani scenario reprodukcije video zapisa.
Konfiguracija testa: ROG Zephyrus M16 GU603ZW, QHD 165Hz LCD panel, Intel® Core™ i9-12900H, GeForce RTX 3070Ti, 1TB PCIe® 4.0 x4 SSD.
Postavke testa: Wi-Fi je omogućen bez povezivanja pristupne tačke, svetlina ekrana postavljena na 150 nita.

Ekspanzivna
90 Wh
baterija
50% za 30 minuta
Brzo punjenje
tehnologija
Svestrani
Thunderbolt™ 4
sa Type-C punjenjem
I do
10 sati
video reprodukcije
Potez genija

Ostanite neprimetni pomoću nove Stealth Type tastature koja održava buku ispod 30 dB. Unesite brzo složene komande sa detekcijom N tastera koja obezbeđuju da svaki pritisak bude registrovan, i Overstroke tehnologijom koja snižava tačku registrovanja svakog tastera za kucanje bez muke. Navigacija je takođe glatkija i lakša sa tačpedom koji je 20% veći i precizniji kako bi vam stavio precizne navigacije na dohvat ruke.

 
Stealth Type
tastatura
 
Senzor
otiska prsta
 
1,7 mm
hod tastera
 
Overstroke
tehnologija

Napajanje
HDMI 2.0b
RJ45
USB 3.2 Gen 2
Thunderbolt™ 4
USB 3.2 Gen 2 Type-C sa DP 1.4 i PD 3.0
3,5 mm audio džek
USB 3.2 Gen 1
MicroSD (UHS-II)
Sveobuhvatno povezivanje
① Napajanje
② HDMI 2.0b
③ RJ45
④ USB 3.2 Gen 1
⑤ Thunderbolt™ 4
⑥ USB 3.2 Gen 2 Type-C sa DP 1.4 i PD 3.0
⑦ 3,5 mm audio džek
⑧ USB 3.2 Gen 1
⑨ MicroSD (UHS-II)​

Mnoštvo I/O portova vas drži povezanim i omogućava vam da ostanete produktivni bez obzira na to gde ste. Neverovatno svestrani Thunderbolt 4 port sa DisplayPort™ 1.4 konektorom i Power Delivery 3.0 tehnologijom pored sebe ima i tri USB 3.2 Type-A porta za gejming miša, džojstik i druge dodatke. MicroSD slot olakšava kreatorima da snimaju, uređuju i obrađuju velike slike i video zapise bilo gde.

Objedinjeno podešavanje i personalizacija sistema
Armoury Crate
ROG Armoury Crate objedinjuje kontrole sistema i osvetljenja kako bi vam stavio najvažnija podešavanja na dohvat ruke u jednom korisničkom programu. Možete lako da definišete i prilagodite Scenario profile koji automatski vrše podešavanja kada pokrenete omiljene naslove.

GameVisual
ROG GameVisual softver nudi šest stručno podešenih grafičkih režima dizajniranih da optimizuju vaš vizuelni doživljaj za određene žanrove igara. Režim First Person Shooter, na primer, povećava vidljivost u tamnim okruženjima, omogućavajući vam da se okomite na sve neprijatelje koji vrebaju iz senke. Koristite GameVisual da biste dobili najbolje iskustvo za svaku igru u biblioteci.
Scenario profili
Automatsko prebacivanje između Silent, Performance i Turbo režima je samo početak za Scenario profile. Možete definisati željene postavke specifične za pojedinačne aplikacije za druge ključne postavke sistema, kao što je konfiguracija osvetljenja, bez obzira na to da li su Windows taster ili tačped aktivni. Armoury Crate vrši podešavanja u trenutku kako bi najbolje odgovarao zadatku koji pred vama, a svaki profil možete da konfigurišete tačno onako kako želite.